Är du Geotekniker, Vägprojektör eller kanske Vägtekniker? - ta chansen göra skillnad och karriär med ett unikt team!

Stockholm/Mälardalen
Ansök senast: 2025-05-30

Bli nyckelspelare i Framtidens samhällsbygge

Vill du bli en tung aktör i samhällsbyggar-Sverige?

Ta plats i byggbranschens omställning – och gör det med en titel att växa i

Om oss

Vi är ett litet men kraftfullt team som jobbar i frontlinjen för en smartare hantering av material, vatten och energi inom samhällsbyggnad. Från vårt kontor mitt på Södermalm driver vi projekt som gör verklig skillnad – tillsammans med engagerade kunder och partners. Här möts konsultuppdrag, forskning och affärsutveckling. Du får påverka både din egen och branschens framtid.

Om dig

Du är civilingenjör eller motsvarande, har 3–5 års erfarenhet som teknisk konsult eller entreprenör inom mark och anläggning – varken mer eller mindre. Du är lösningsorienterad, gillar att jobba nära både kunder och kollegor och bygger starka relationer.

Hos oss får du:

  1. En viktig roll i vårt team med 8 personer och i våra snabbt växande nätverk
  2. Möjlighet att jobba med allt från projektering, riskbedömning och metod- & teknik-utveckling till affärsstrategi och partnerdialoger
  3. Vara del av en verksamhet där forskning, utveckling, praktik och affärer möts föratt göra skillnad
  4. Ett centralt kontor i Stockholm och flexibilitet i vardagen

Vi tror att du idag jobbar som teknisk konsult eller som ”intern” konsult hos enentreprenör och vill vidare i din karriär, arbeta och utvecklas på ett helt nytt sätt medoss på Ecoloop som bas.

Vad vi gör – och varför det spelar roll

Varje år produceras ca 100 miljoner ton bergmaterial i Sverige. Samtidigt uppstår nästan dubbelt så mycket jord- och schaktmassor när vi bygger vägar, hus och annan infrastruktur. Det här är en del av samhällets försörjningssystem som vi arbetar för att det ska bli mer cirkulärt och resurseffektivt – och du kan bli en viktig del av den resan.

Vi arbetar för att göra hela kedjan – från materialproduktion till återanvändning – mer effektiv, cirkulär och hållbar. Det betyder att vi samarbetar med allt från statliga myndigheter och kommuner till universitet och företag. Det är ett viktigt, ibland komplext men väldigt givande förändringsarbete.

Exempel på vad vi gör just nu:

Nationellt:

  • Vi undersöker hur branschen och Trafikverket genom närmare samarbete öka takten i omställningen för en högre grad av cirkuleringen och minska avfall.
  • Tillsammans med materialproducenter och entreprenörer tar vi fram en branschhandbok för hur man kan tillverka ballastprodukter (t.ex. grus) av återvunna jord- och schaktmassor.
  • Vi utvecklar teknik för att ta tillvara på sand och grus från förorenad jord – ett arbete vi gör tillsammans med bransch och kommuner och med stöd från Vinnova.
  • Vi föreläser regelbundet, senast på Transportforum, SBMI:s branschdagar och snart även med Renare Mark, Klimatkommunerna och i Almedalen.

Regionalt:

  • Vi har hjälpt till att ta fram en underlag i Skåne och regional strategi för materialhantering i Stockholmsområdet och jobbar nu med att genomföra den.
  • I ett annat projekt utvecklar vi en så kallad ”depålösning” med eldrivna schaktbilar, tillsammans med bland andra Foria, Scania och Vattenfall.
  • Vi utvecklar även ett digitalt verktyg som hjälper kommuner och näringsliv att förutse hur mycket material som kommer att behövas eller genereras i framtiden – ett viktigt stöd i strategi och planering av dagligt arbete

Lokalt:

  • Vi hjälper kommuner och företag över hela Sverige att ta fram strategier och planer för hur de ska hantera och använda jord- och bergmaterial på ett smartare sätt.
  • Det handlar om allt från miljöbedömningar till var logistikytor kan ligga och hur olika material kan användas i nya byggprojekt.
  • Just nu jobbar vi till exempel med Huddinge, Järfälla, Lund, Skellefteå, Helsingborg, NSVA och Örebro.

Vi är också med och utvecklar nya sätt att använda olika typer av material i mark- och anläggningsbyggande – i samarbete med företag som Swerock, NCC, ABT- bolagen, Ccollect och flera kommuner. Små team. Stora frågor. Tydlig påverkan. Vi är ett litet team med olika spetskompetenser, bakgrunder och erfarenheter. Vår styrka ligger i att vi kombinerar teknisk kompetens med samhällsnytta – och samarbetar tätt med universitet som KTH, LTU, SLU, Uppsala universitet och Linköpings universitet, samt med några av marknadens vassaste experter.

Mer nyfiken? Hör av dig till oss!

Kontaktperson

Bo Svedberg

bo.svedberg@ecoloop.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ett svar.
010
Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

 

5 %